«Ұзақ өмір сүретін адамдар тұратын өңірлерде ферменттеу өнімдерін көптеп тұтынады. Біз тек қырыққабатты ашытқылаймыз, жібітілген алма өте сирек, жібітілген жидектер де», – деп түсіндірді диетолог.
Диетолог ас мәзіріне құрамында шайыртас қышқылы бар өнімдерді қосуға кеңес береді. Мұндай қышқыл ашытылған қырыққабат немесе жасыл тошалада кездеседі. Сонымен қатар қара түске боялған жидектер – қаражидек, көкжидек, қожақат таңқурай, алхоры, қара жемісті шетеннің пайдасы туралы да айтып өтті.
«Омега-3 майлы қышқылдар да жасартатын қасиетке ие. Ол балық майында, зығыр майында болады», – деді дәрігер.
ttps://stan.kz/dietolog-zhasartatin-kasietke-ie-onimderdi-atadi-364187/